VIII. Nagytemplom utca 30. Térkép Nyitva minden nap 8 órától
e-mail: info@agrund.hu Infó: +36-20 583-6712

A Grund - Játszótér

Ringató helyszín a Grundon!
 
Szeretettel várunk benneteket minden kedden 9:00-től három csoportban Budapesten a VIII. kerületben, a Grundon (Nagytemplom u. 30.). 
A foglalkozásokat Gáll Emese Viktória.
www.ringato.hu
www.facebook.com/ringatoKözel két éves előkészítés és tervezés után 2007. októberében megépült a VIII. kerületi Tömő utca 4. sz. telken, az átalakuló városrész közepén a GRUND, Molnár Ferenc „A Pál utcai fiúk” című regényének legendás helyszíne.
A játszótér a regény 100. évfordulójára készült el. A regényben szereplő grund 21. századi megelevenítése sikerrel ötvözi a szerző eredeti elképzeléseit és az uniós játszótéri szabványokat. A végeredmény egy olyan egyedi építészeti és kulturális értékeket hordozó közösségi tér, amely nemcsak a környéken lakók életét teszi színesebbé, hanem vonzó turisztikai célpontként a főváros és Magyarország hírnevét is öregbíti. Hazánk legnagyobb egyedi fajátéka készült el a 880 nm-es játszótéren. Az alkotók Józsefváros századfordulós értékeit a felhasznált anyagok tudatos kiválasztásával is igyekeztek megjeleníteni, így több száz éves téglák és kövek őrzik tovább a kerület múltját, a fakerítéshez pedig egykori épületek födémgerendái szolgáltattak eredeti és stílusos nyersanyagot. A mosdóval felszerelt játéktér egyszerre a gyerekeké, és a felnőtteké is.
Akik már ismerik és szeretik a történetet, a Grund játszótér segítségével és programjaival újraélhetik a regénybéli grund eseményeit, akik pedig eddig még nem olvasták a könyvet, kedvet kaphatnak hozzá, már csak a térben kifüggesztett fejezetek által is. A játszótéren jelenleg is folynak zártkörű, felnőtteknek és gyerekeknek egyformán izgalmas infracsaták, valamint Pál utcai fiúk tanórák, kihelyezett általános iskolai foglalkozások keretében.

 


Minden nap 8-20 óráig
(zártkörű rendezvények esetén
a játszótér nem látogatható)Infracsata
Pál utcai fiúk tanórák


 

A Grund - Játszótér galéria
Infracsata
 
Rendezvények
     
Kezdőlap | Játszótér | Bár | Oktatási központ | Sarokház | Háttér | Biztonság | Elérhetőség